Дан Светог Мардарија: субота, 17. јул, 2021

Драга браћо и сестре наше Епархије,

У овом тренутку, кад се наши животи враћају редовнијем распореду, поздрављамо Вас из нашег Mанастира Светога Саве у Либертивилу, где Вас се увек сећамо у вери, нади и љубави.

Најсветијим молитвама нашег драгог и светлог посредника, Светог Мардарија Либертивилског, пред чијим се нетљеним моштима свакодневно узносе молебни и акатисти, Господ је у својој љубави и милости учинио могућим да се поново окупимо на овај велики епархијски празник – Пренос Моштију Светог Мардарија, у суботу, 17. јула, ове године.

На свакој Светој Литургији сећамо се и прослављамо све догађаје из живота Господа нашег Исуса Христа, а који обухватају домострој нашег спасења – „Крста, Гроба, тридневнога Васкрсења, узласка на Небеса“. Искрено се надамо да ћете нам се придружити на дан Светог Мардарија да заједно прославимо овај и претходне празнике које смо били приморани да проведемо у изолацији због пандемије.

Све Вас који нисте у могућности да дођете, позивамо да нам се виртуално придружите. Такође, смирено Вас молимо да наставите Вашу подршку и помоћ, и да пошаљете прилог манастиру који ће бити намењен за изградњу манастирске зграде, чији радови, надамо се, ће се почети у најкраћем могућем року.

Са Божјим благословом,

+ Л О Н Г И Н

Епископ новограчаничко-средњезападноамерички

Share the Post:

Related Posts

Experience the Legacy: St. Sava Monastery and Cemetery

Step into a timeless sanctuary where the relics of St. Mardary grace the serene beauty of St. Sava Monastery and Cemetery. Explore the captivating grounds where the past meets the present, forging a future of faith and enlightenment. Join us in preserving Serbian Orthodoxy and embracing our heritage. You're invited to experience the legacy at St. Sava Monastery—an oasis of tradition, education, and compassion.